Ik bied zangles aan mensen met en zonder ervaring, in binnen- en buitenland. Je kunt individueel les krijgen of meedoen met een van deze cursussen!

Stel je voor…Je stem helemaal durven gebruiken…zonder schroom, puur genieten & voluit zingen! Lijkt dat je wat? Geef je dan op voor deze cursus zang en stemexpressie.

Cursus zang & stemexpressie – Free your Voice!
Met maximaal 8 deelnemers leer je allerlei technieken en ga je aan de slag met muziek waar je zelf graag aan wilt werken. Dat kan van alles zijn, rock tot jazz, wereldmuziek of bijvoorbeeld folk.
Misschien zoek je nog naar jouw stijl en geluid, of wil je eens iets totaal anders proberen. Hier kan ik je bij helpen en tijdens de cursus komen er veel oefeningen voorbij die je zullen uitdagen en op ideeën zullen brengen.

Ik leer je zingen, spreken en performen vanuit de kracht van je eigen persoonlijkheid in een fijne omgeving waarin ontspanning en plezier belangrijke elementen zijn om je in de gelegenheid te stellen meer te weten te komen van je stem.

Veel voorkomende onderwerpen zijn:

  •  Hoe vergroot ik mijn bereik
  •  Wat moet ik doen om beter om te gaan met spanning/onzekerheid
  •  Hoe krijg ik meer volume
  •  Hoe zorg ik dat mijn ademhaling goed is
  •  Welke manier van performen past bij mij
  • Hoe zing of spreek ik melodieuzer
  •  Hoe zorg ik ervoor dat ik zuiver zing

Data 2020:
Cursus dinsdagavond 19:30 – 21:00 start 21 jan – laatste les 11 feb

Cursus vrijdagochtend 11: 00 12:30 start 24 jan – laatste les 14 feb

Bijdrage zangcursus van 4 lessen: 175,- (dit is incl. 21 % BTW) eventueel in 2 termijnen

Mail naar info@juliescott.nl om je hiervoor aan te melden of bel 06 281 22 441

Music & Magic
Intensieve cursus zang & stemexpressieTijdens Music & Magic bied ik een inspirerend zangtraject, een spirituele muziekreis voor een kleine groep van max. zes deelnemers.

Je krijgt acht lessen van anderhalf uur, waarin we bijna voortdurend klank zullen maken en gaan zingen.

De lessen hebben elke week een ander thema, waarin magie een rol speelt. Denk aan meditatieve improvisaties op live muziek, klankkoren, maar ook ceremoniële chants, opzwepende ritmes, waarin de groep ruimte en basis biedt om jouw eigen stem te laten groeien.

We zullen elke week uitgebreid opwarmen aan het begin van de les, met nieuwe technieken en bekende oefeningen waar je meer verdieping in zult horen en voelen.

We gaan vooral loslaten, vormgeven, zingen zoals we dat nog nooit gedaan hebben, omdat tijdens dit bijzondere traject Muzikale Magie zal worden ingezet!

Vrijgevochten, open, passievol en vooral met plezier zingen…ruimte innemen met jouw geluid, dat is wat je tijdens deze cursus zult leren.

Maximaal zes deelnemers
Acht lessen van anderhalf uur
donderdagavond | | 19:30 tot 21:00
eerste les 23 januari – laatste les 18 maart
Locatie: Lourdeskerk, Scheveningen
Bijdrage 375,- (dit is incl. 21% BTW) eventueel in 2 termijnen te betalen
Aanmelden via info@juliescott.nl
www.juliescott.nl

Mijn benadering is persoonlijk, ik ben gepassioneerd over mijn werk, van het samen zoeken naar de manier die bij jou aanslaat en je laat zingen! Meer weten? Lees hier het Interview dat ik had voor VPRO`s 3voor12 Den Haag samen met leerling Astrid Leuvering.

Reacties van cursisten:

FunLoving Spirit zangeres Julie Scott
De laatste tijd ben ik veel met één liedje opgetrokken. En met mijn vocal coach (hè wat klinkt dat heerlijk!) Julie Scott.
In haar training Zang en Stemexpressie ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan om meer stem geven aan wie ik ben. Een heldere klank te maken en geluid te geven aan wat er in mij leeft. Julie werkt fysiek en dat was precies waar ik naar op zoek was. Met veel humor. Wat een verademing!

Toch… gedurende de eerste weken verloor ik bijna al mijn enthousiasme door een innerlijk ‘trio van kritiek’: the Good, the Bad & the Ugly die hun opmars deden in de film ‘Ik ga ervoor!’: Om de songtekst uit mijn hoofd te leren, schreef ik het 10 keer op, van achter naar voren, vertaalde ik het van ‘t Engels naar het Nederlands en zong ik het stuc zowat van het plafond.
Op het ‘moment suprême’ dat ik het lied zong voor de groep was ik de tekst weer voor het grootste deel vergeten. En de melodie ook. Wat een horror! Ik was niet de enige, gelukkig! Niet lullig bedoeld maar met 8 andere bijzondere heerlijk gekke mensen zingen is zalig relativerend, motiverend en ondersteunend.
Na de horror komt zonneschijn….
Halverwege de training voelde ik – na een fijn gesprek met Julie – weer mijn verlangen om te zingen. Dat het mij niet zo zeer gaat om het zingen, maar om helemaal te zijn wie ik ben samen met mijn liedje, de tekst te kunnen dromen omdat ik er energie en ‘gutsiness’ in heb gestoken, een groot verlangen heeeeel klein te maken zodat het reëel werd en haalbaar om het gewoon maar te zingen of het nou vals, te laag of te hoog was.

Met dank aan Julie en haar aanstekelijke wijze van lesgeven, haar bezielde passie voor voelend zingen en haar funloving Spirit! ? Daphne Smit

wat maak je mij gelukkig met de manier waarop jij les geeft! Het zijn niet alleen de klanken die de muziek maken maar ook het gevoel wat je erin stopt. Ik hoor het je zeggen! En met dat zelfde gevoel heb jij ons laten voelen. Voelen wat het is om te durven zingen. Een ieder op zijn of haar manier. Fantastisch!! Op naar de volgende cursus! Marjo Florentina Bours

2 maanden lang ging ik op donderdag met een hoofd vol werk en buik vol vlinders naar mijn vocal coach (jaja) Julie Scott. Wat een feest!
Anderhalf uur geluid maken, lachen en iets met kutballonnetjes en bananen. En dan a capella je liedje zingen, niks anders om je aan vast te houden dan een groepje lieve mensen.
Bedankt lieve Julie dat je een plek creëert waarin het me is gelukt om beetje bij beetje meer van mezelf in een liedje te stoppen. Op naar de vervolgcursus?! <3 Corinne Meijers

Thank you Julie: amazing and wonderful woman ❤️ My vocal coach for the past 2 months.
You took me to a higher level I never expected I had it. Thank you for your trust in me, believing in me. And I found myself; so deep within me the joy of being myself. To sing my song for the first time in front of others was pretty scary. I can tell you that, believe me…..I lost control over myself.
I had a tough conversation with myself: shall I continue or attend one lesson and find out if this was my thing or not. But I love singing so why this hesitation? But after a good talk with Julie and one private lesson which she offered me I took my chance again. And yeeyyyyy… now I can truly say that I”m so glad I went all the way and finish the course. Each of us showed the guts and sang their song. Thank you loving, beautiful and talented people for sharing it to one another. Love you all ❤️❤️❤️And it was so wonderful to see how we progressed. I so much enjoyed Julie’s lessons and the way she teaches. A milion thanks to her. And now I am Looking forward to a follow-up course.
Big hug and kiss ??Zandria

Jouw zangles is echt een fijne manier om weer een stapje te zetten in het zoeken naar mogelijkheden van m’n stem.
Dat uitgebreid losresoneren en daarna proberen in die modus te blijven terwijl je je lied doet, en samen zingen met anderen, luisteren naar anderen -en in de war raken met alle tonen-. Ik vind het een fijne formule en voel me bij jou altijd vrij en uitgedaagd om plezier te maken met m’n stem! ‘

Ik wist niet dat ik me zo vrij kon voelen en zoveel geluid kon geven, ongelooflijk!!”

“Wat een heerlijke uitlaatklep, zeg!”

“Een geweldig avontuur, een belevenis waar je veel van opsteekt!”

“Ga door, helemaal top. Ongedwongen, professioneel, positief.”

“Grensverleggend. Er is niet veel gek. Contact maken is gemakkelijker dan je denkt. Zoek de
ruimte. Wees jezelf.”

“Veel energie en inspiratie.”