Stel je voor…Je stem helemaal durven gebruiken…zonder schroom, puur genieten & voluit zingen! Lijkt dat je wat? Geef je dan op voor deze cursus zang en stemexpressie.

Cursus zang & stemexpressie: Free your voice!

Met maximaal 8 deelnemers leer je allerlei technieken en ga je aan de slag met muziek waar je zelf graag aan wilt werken. Dat kan van alles zijn, rock tot jazz, wereldmuziek of bijvoorbeeld folk.

Misschien zoek je nog naar jouw stijl en geluid, of wil je eens iets totaal anders proberen. Hier kan ik je bij helpen en tijdens de cursus komen er veel oefeningen voorbij die je zullen uitdagen en op ideeën zullen brengen.

Ik leer je zingen, spreken en performen vanuit de kracht van je eigen persoonlijkheid in een fijne omgeving. Ontspanning en plezier zijn belangrijke elementen zijn om je vrij te voelen qua klank maken!

Veel voorkomende onderwerpen zijn:

  •  Hoe vergroot ik mijn bereik
  •  Wat moet ik doen om beter om te gaan met spanning/onzekerheid
  •  Hoe krijg ik meer volume
  •  Hoe zorg ik dat mijn ademhaling goed is
  •  Welke manier van performen past bij mij
  • Hoe zing of spreek ik melodieuzer
  •  Hoe zorg ik ervoor dat ik zuiver zing

Mijn benadering is persoonlijk & holostich, ik ben gepassioneerd over mijn werk.
Samen zoeken we naar de manier die bij jou aanslaat en je laat zingen! 
Meer weten? Lees hier het Interview dat ik had voor VPRO`s 3voor12 Den Haag samen met leerling Astrid Leuvering.

Data 2020:
Cursus dinsdagavond 19:30 – 21:00 start 3 maart – laatste les 24 maart

Cursus vrijdagochtend 11: 00 12:30 start 6 maart – laatste les 27 maart

Bijdrage zangcursus van 4 lessen: 185,- (dit is incl. 21 % BTW) eventueel in 2 termijnen

Mail naar info@juliescott.nl om je hiervoor aan te melden of bel 06 281 22 441

Reacties van cursisten:

FunLoving Spirit zangeres Julie Scott

De laatste tijd ben ik veel met één liedje opgetrokken. En met mijn vocal coach (hè wat klinkt dat heerlijk!) Julie Scott.
In haar training Zang en Stemexpressie ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan om meer stem geven aan wie ik ben. Een heldere klank te maken en geluid te geven aan wat er in mij leeft. Julie werkt fysiek en dat was precies waar ik naar op zoek was. Met veel humor. Wat een verademing!

Toch… gedurende de eerste weken verloor ik bijna al mijn enthousiasme door een innerlijk ‘trio van kritiek’: the Good, the Bad & the Ugly die hun opmars deden in de film ‘Ik ga ervoor!’: Om de songtekst uit mijn hoofd te leren, schreef ik het 10 keer op, van achter naar voren, vertaalde ik het van ‘t Engels naar het Nederlands en zong ik het stuc zowat van het plafond.
Op het ‘moment suprême’ dat ik het lied zong voor de groep was ik de tekst weer voor het grootste deel vergeten. En de melodie ook. Wat een horror! Ik was niet de enige, gelukkig! Niet lullig bedoeld maar met 8 andere bijzondere heerlijk gekke mensen zingen is zalig relativerend, motiverend en ondersteunend.
Na de horror komt zonneschijn….
Halverwege de training voelde ik – na een fijn gesprek met Julie – weer mijn verlangen om te zingen. Dat het mij niet zo zeer gaat om het zingen, maar om helemaal te zijn wie ik ben samen met mijn liedje, de tekst te kunnen dromen omdat ik er energie en ‘gutsiness’ in heb gestoken, een groot verlangen heeeeel klein te maken zodat het reëel werd en haalbaar om het gewoon maar te zingen of het nou vals, te laag of te hoog was.

Met dank aan Julie en haar aanstekelijke wijze van lesgeven, haar bezielde passie voor voelend zingen en haar funloving Spirit! ? Daphne Smit

wat maak je mij gelukkig met de manier waarop jij les geeft! Het zijn niet alleen de klanken die de muziek maken maar ook het gevoel wat je erin stopt. Ik hoor het je zeggen! En met dat zelfde gevoel heb jij ons laten voelen. Voelen wat het is om te durven zingen. Een ieder op zijn of haar manier. Fantastisch!! Op naar de volgende cursus! Marjo Florentina Bours

2 maanden lang ging ik op donderdag met een hoofd vol werk en buik vol vlinders naar mijn vocal coach (jaja) Julie Scott. Wat een feest!
Anderhalf uur geluid maken, lachen en iets met kutballonnetjes en bananen. En dan a capella je liedje zingen, niks anders om je aan vast te houden dan een groepje lieve mensen.
Bedankt lieve Julie dat je een plek creëert waarin het me is gelukt om beetje bij beetje meer van mezelf in een liedje te stoppen. Op naar de vervolgcursus?! <3 Corinne Meijers

Thank you Julie: amazing and wonderful woman ❤️ My vocal coach for the past 2 months.
You took me to a higher level I never expected I had it. Thank you for your trust in me, believing in me. And I found myself; so deep within me the joy of being myself. To sing my song for the first time in front of others was pretty scary. I can tell you that, believe me…..I lost control over myself.
I had a tough conversation with myself: shall I continue or attend one lesson and find out if this was my thing or not. But I love singing so why this hesitation? But after a good talk with Julie and one private lesson which she offered me I took my chance again. And yeeyyyyy… now I can truly say that I”m so glad I went all the way and finish the course. Each of us showed the guts and sang their song. Thank you loving, beautiful and talented people for sharing it to one another. Love you all ❤️❤️❤️And it was so wonderful to see how we progressed. I so much enjoyed Julie’s lessons and the way she teaches. A milion thanks to her. And now I am Looking forward to a follow-up course.
Big hug and kiss ??Zandria

Jouw zangles is echt een fijne manier om weer een stapje te zetten in het zoeken naar mogelijkheden van m’n stem.
Dat uitgebreid losresoneren en daarna proberen in die modus te blijven terwijl je je lied doet, en samen zingen met anderen, luisteren naar anderen -en in de war raken met alle tonen-. Ik vind het een fijne formule en voel me bij jou altijd vrij en uitgedaagd om plezier te maken met m’n stem! ‘

Wonderlijk, nog geen week geleden en wat een impact.Voel me open, zing meer, luister anders naar muziek.Heb fijne mensen ontmoet, nieuwe eet inspiratie opgedaan. Totaal geen spijt van deze prikkelende reis….benieuwd naar het 1e schilderij na deze retraite….zo goed om jezelf een kado te doen.Go for it baby….ervaar en voel en lach….en….Let go….LET ME GO, Emeke Buitelaar

Dit was mijn derde zangretraite. En wederom een magische reis. Magie kan ontstaan als er een aantal ingrediënten samenkomen. Voor mij zijn dit: Liefde, passie, verdieping, humor en loslaten. Dit alles op een prachtige locatie, waar met liefde aandacht wordt besteed aan elk detail.
En ja, jeetje, het eten…. Eten? Uh, smaakexplosies, gekleurde schilderijen, een reis door de zintuigen. Je moet het kunnen verwerken zoveel lekker en voedzaam eten! De energie werd letterlijk je lijf ingepompt. Elise Calkoen, ik raad haar aan!
Het zingen mensen! Het zingen………..
Iedere keer weer geniet ik van de mensen die je ergens doorheen ziet breken en als mooie bloemen opengaan. Julie verstaat de kunst om op de juiste momenten met een bevlogen en liefdevolle intentie muurtjes af te breken en de onaangepastheid en wildheid aan te wakkeren bij mensen. Hoe ze dat doet? Soms zijn we losgeslagen apen in de dierentuin, monniken, grondbloemen, bijen, muggen of engelenkoren. Wil jij jouw eigen ongepolijste stem ontdekken, ben je niet bang om de ballen uit je broek te lachen en nieuwe vriendschappen te maken? Go for it! Ook de workshops zijn een feestje bij Julie.
Paulien Schaap
Wow, wat een bijzonder retraite (’19) was dit!!! Julie breekt heilige huisjes van perfectie op een speelse en krachtige manier af. Geweldig bevrijdende oefeningen met je lijf en je stem ondersteunen dit om jezelf vrij te maken, vrij te voelen, jezelf te zijn en te laten zien. Zo heerlijk!!! En ondertussen ontstaat er een superfijne groep waarin we elkaar hele bijzondere dingen hebben laten horen en zin. Ieder op z’n/haar eigen manier. Dank Julie, voor wie je bent en wat je uitdraagt, zowel als begeleider als als de mens en zangeres die je bent. Ik heb enorme stappen gezet.?❤️❤️ Nynke Rinzema

in mijn omgeving was men heel benieuwd naar mijn ervaringen met de zangretraite (2019). maar hoe leg je uit wat een achtbaan is aan iemand die daar nog nooit in heeft gezeten? is het veilig? absoluut. word je heen en weer geslingerd? best wel. is het eng? niet per se, maar het kan wel spannend zijn omdat je soms voor het eerst bepaalde dingen doet of meemaakt. ga je over de kop? alleen als je daar aan toe bent, er is ook een achtbaan die niet over de kop gaat. vond je het leuk? JAAAAAAA. dit alles in een prachtige omgeving met gruwelijk lekker eten. wat reacties van de thuisblijvers: ook mijn spreekstem is luider geworden en vrienden hebben mij nog nooit zo relaxed gezien. dus.  ​Anthony Verschoor