Heidi Arts photography

Ik ken muziek als grote koppelaar die mensen van verschillende werelden bij elkaar brengt, als troostende soundtrack na een verloren relatie, als adrenalinepomp tijdens het sporten en als geheugensteun bij een dierbare herinnering. Voor mij als muzikant en maker is het de manier om mijn gevoelens en gedachten vorm te geven. Daar waar woorden tekort schieten, daar is muziek. Julie Scott

Biografie

De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott maakte in de jaren `90 furore met Mizpah, een experimentele folkrockband waarmee ze o.a. met Luka Bloom, The Levellers en 16 horsepower tourde en op festivals als Lowlands en SXSW optrad. Julie Scott staat bekend om haar theatrale, krachtige stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Jeff Buckley en PJ Harvey.

Na Mizpah verruilde Julie Arnhem voor Den Haag, richtte de eclectische rockband can-of-be op en schreef samen met soulmate en pianovirtuoos Roeland Drost voor verschillende muziektheatervoorstellingen. Ze reisde een jaar mee als zangeres van DASH!, het jazzensemble van Maarten Ornstein, componeerde samen met Britse Trance legende Solarstone een aantal nummers voor zijn laatste 2 albums en werkte samen met een groep van het gerenommeerde Residentie Orkest.

De afgelopen twee jaar componeerde Julie muziek voor de short movie ‘Play’ van Marcel Roijaards.
Samen met Peter Slager, in het dagelijkse leven bassist bij BLØF, schreef Julie muziek onder de naam ‘Spellbound’. Aan dit project werkte een groep bevriende muzikanten mee en het eerste album ‘Anam Cara’ verscheen oktober ’22 bij CRS.

 

ALBUM DEARYDEARY | LISTEN HERE ON SPOTIFY | Itunes 

info@juliescott.nl