Julie Scott  live in de Barth Kapel – 7 april

Vanaf 1 januari zwerf ik samen met mijn lief door Zuid Europa en laat ik me door deze reis inspireren.
Voor dit concert stel ik me voor dat er oude liedjes gecombineerd met nieuwe nummers en ook muziek van een aantal van mijn helden en heldinnen de revue zullen passeren…Reserveer door een mailtje te sturen naar info@juliescott.nl

Het ligt dus nog open, wat ik voor jullie ga spelen en dat vind ik eigenlijk een heel mooie gedachte…Ik hoop je te kunnen verrassen met nieuwe verhalen en mijn (muzikale) ervaringen van Andalusië met je te mogen delen ♥

Stuur je me een mailtje als je hierbij wilt zijn? Er is plek voor een beperkt aantal bezoekers. Nadat je bent aangemeld ontvang je van tevoren informatie over de locatie en hoe het zit met betalen enz.
Mail naar: info@juliescott.nl

Deur open: 16:00
Aanvang: 17:00
Entree: 10,-

BUY  ALBUM DEARYDEARY | LISTEN HERE ON SPOTIFY | Itunes 

..…Ik ken muziek als grote koppelaar die mensen van verschillende werelden bij elkaar brengt, als troostende soundtrack na een verloren relatie, als adrenalinepomp tijdens het sporten en als geheugensteun bij een dierbare herinnering. Voor mij als muzikant en maker is het de manier om mijn gevoelens en gedachten vorm te geven. Daar waar woorden tekort schieten, daar is muziek…..

De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott maakte in de jaren `90 furore met Mizpah, een experimentele folkrockband waarmee ze o.a. met Luka Bloom, The Levellers en 16 horsepower tourde en op festivals als Lowlands en SXSW optrad. Julie Scott staat bekend om haar theatrale, krachtige stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Jeff Buckley en PJ Harvey.

Na Mizpah verruilde Julie Arnhem voor Den Haag, richtte de eclectische rockband can-of-be op en schreef samen met soulmate en pianovirtuoos Roeland Drost voor verschillende muziektheatervoorstellingen. Ze reisde een jaar mee als zangeres van DASH!, het jazzensemble van Maarten Ornstein, componeerde samen met Britse Trance legende Solarstone een aantal nummers voor zijn laatste 2 albums en werkte samen met een groep van het gerenommeerde Residentie Orkest.

Haar 2de solo album Dearydeary is dan ook heel persoonlijk en laat Julie horen op haar best; ze fluistert, bezweert en betovert, soms enkel door gitaar begeleid, dan weer met cello en hammond, gierende samples en weemoedige koortjes. Haar muziek is filmisch en ontroerend, haar teksten openhartig…sprookjes met ballen.

Op Dearydeary spelen een aantal bijzondere muzikanten mee:

Maaike Peterse – cello  (Kovacs, Kingfisher Sky), Roeland Drost- toetsen (Fratsen), Bart Lybeert – gitaar (Vuigtuig) en Vasilis Stefanopoulos contrabas, samples (Modelo62).

Bookingen: Monkey Man Bookings 


info@juliescott.nl
www.facebook.com/juliescottmusic
https://soundcloud.com/juliescottsongs
www.juliescott.nl

NIEUWS: check het waanzinnig mooie project van de Duitse Sailing Conductors waar ik een bijdrage aan heb mogen leveren. Het nummer `Radiate`van Zuid Afrikaanse singer songwriter Jack Mantis waar ik backing vocals voor zong is vandaag internationaal uitgebracht. Door deze single aan te schaffen STEUN je het Dakota Access Pipeline donation fund dat zich inzet voor de mensen van Standing Rock.

met can_of_be