Hou deze website in de gaten voor nieuwe data & evenementen!

Muziek avontuur op film!

Bekijk hier alle films op ons YouTube kanaal!

Een lang weekend kwam een aantal van de beste muzikanten van Nederland samen in de Haagse duinen om elkaar te inspireren. In een paar dagen werden 13 prachtige nummers opnieuw gearrangeerd, gefilmd en opgenomen. Dit werd de muziekdocumentaire Dune Sessions, een film over muziek, samenzijn, moed en inspiratie.

IMG-20170822-WA0005

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van Burning Man, het groots opgezette, creatieve evenement in de woestijn van Nevada. Vorig jaar was de eerste Nederlandse editie, Where the Sheep Sleep.  Anders dan andere festivals en evenementen gaat het hier over het samen creëren van de ultieme vrijheid.
Er is geen geld in omloop. Allen geven en ontvangen zonder iets terug te verwachten, iedereen participeert en inspireert waardoor er een instant community ontstaat, dat met elkaar leeft en iedereen uitnodigt om volledig zichzelf te zijn. Je bent niet alleen bezoeker, je bent creator!

The Beatles – The long and winding road: https://www.youtube.com/watch?v=kzgdPO9k_eY

Zangeres Julie Scott en haar man Peek Hijmans waren bij de eerste Nederlandse editie van Burning Man. Peek en Julie raakten zo geïnspireerd door het gedachtegoed en de manier van samenzijn, dat ze besloten om dit als uitgangspunt te gebruiken voor een bijzondere muzikaal initiatief: Dune Sessions.

Dertien muzikanten en hun partners werden uitgenodigd en zo begon een wonderlijk proces. Deelnemers werden verzocht om genoeg eten en drinken voor zichzelf te brengen en te delen, ego’s moesten bij binnenkomst bij het Ego Depot worden achtergelaten. Iedere deelnemer droeg een nummer aan, gekozen vanuit het hart, waarop de andere muzikanten mee konden spelen.

Er kwam muziek voorbij van artiesten als Bowie, The Beatles en Radiohead, van klassieke, originele composities, tot pop, rock en folk. Een kleine creatieve pressure cooker, zonder een publiek…een weekend vol muzikale magie.

Alles kwam samen, met een groep van 20 mensen was er `s nachts kampvuur, aten zij als koningen, dronken als vissen…er waren tranen, maar ook klonken er lachsalvo`s door de gangen. Nieuwe vriendschappen ontstonden en de oude herleefden. Maar het belangrijkste was de geweldige muziek. Van `s ochtends tot diep in de nacht is er keihard gewerkt en hebben alle muzikanten gespeeld alsof hun leven ervan afhing. Gelukkig is alles gefilmd en is de muziek opgenomen door Marsel Loermans en Pepijn Stutterheim.

De verfilming van dit proces blijkt de goede snaar te raken. Direct volgde er een uitnodiging om op Mandala festival drie dagen een volledige muziektent in te richten en kregen de Duners volledige carte blanche om een eigen programma te leveren.

Op 8 oktober 2017 was in het PAARD de wereldpremière van Dune Sessions.

Muziek, passie en de kracht inspiratie…Ervaar, geniet, creëer mee!

juliescott.nl/dunesessions
facebook.com/dunesessions

 

tel: 06 281 22 441 Julie
tel: 06 246 63 986 Peek

info@juliescott.nl