Aan de kust bij Castricum, in een uitgestrekt natuurgebied kun je genieten van een week zingen tijdens deze all incl zang & stemexpressie week!

Zingen en zoveel meer…Lees hier een van de reacties:
‘Zangles? Singing Lessons? Wat Julie mij leert overspoelt mijn hele lijf, mijn hart, mijn zijn! En dan mag ik nog zingen ook! Zingen zoals ik zelf kan zingen….dat is wat Julie me leert! Oprecht, Open en Onvermijdelijk laat ze me zien wat er van binnenuit kan komen. En daar ben ik zo blij en rijk van geworden! Het was een hele mooie week op Zeeveld Castricum dit jaar 2018. En dat was al de derde keer voor mij…. THANKS! ‘ Monica Broekmans.

Vrijheid, geluk, kracht & inspiratie: jouw stem!
Tijdens deze heerlijke retraite draait alles om jou en je stem…Je gaat uiteraard veel zingen! Ik bied een week met veel inspirerende zanglessen & stemexpressie workshops…technisch, fysiek en bevrijdend. Je krijgt zowel individueel als in de groep les. Mijn ervaring is dat mensen ontzettend snel leren tijdens een retraiteweek, omdat er alle ruimte is om los te gaan, er met aandacht gewerkt wordt en er ruimte is om vanuit ontspanning te experimenteren.

Ruimte voor jezelf
De locatie, ZeeVeld ligt in een prachtig natuurgebied aan de kust bij Castricum.  Alle deelnemer hebben de luxe van een eigen kamer, zodat je je altijd even terug kunt trekken uit de groep. Er wordt dagelijks uitgebreid en gezond gekookt voor iedereen, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met eventuele voedsel allergieën.

Veelzijdig programma
Ik bied een afwisselend programma, waarin je creatief wordt uitgedaagd om alle facetten van je stem te gebruiken. Vanuit ontspanning en lichtheid zul je vertrouwd raken met onontdekte klanken en ritmes. Ik werk zowel fysiek, expressief en dynamisch, als meditatief en rustgevend.We zullen werken met introspectieve oefeningen en expressieve opdrachten, zowel in de groep als individueel.
En `s avonds is er natuurlijk kampvuur met een wijntje, zingen, zingen en nog eens zingen….
Lees hier meer reacties van vorige deelnemers.

De docent: Julie Scott
Al meer dan 15 jaar help ik mensen hun ware stemgeluid te vinden. Ik deel de kennis die ik heb opgedaan als professioneel zangeres & performer en dat van mijn studies, o.a. bij de Franse stemexpressie specialist Jean Rene Toussaint. Ik leer je zingen met overgave, passievol optreden en bevlogen spreken. Ik leer je jouw stem helemaal ontdekken, zodat je meer inzicht krijgt over je manier van geluid maken, hetgeen je vertrouwen en plezier zal vergroten.

Voor wie is deze retraite geschikt?

Mensen met en zonder ervaring zijn beide welkom;
* Als je geen ervaring hebt en nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van je stem.
* Voor ervaren zangers en zangeressen op zoek naar  meer verdieping in hun stem. Misschien heb je een technische zangopleiding afgerond, maar wil je weer meer met gevoel zingen.

Kortom, iedereen die zin heeft om heerlijk een week te zingen in alle vrijheid en hier meer over te leren!

Voor mensen die onbekend zijn met mijn manier van werken is er een intake gesprek, zodat we van tevoren kennis kunnen maken. Zo komen we erachter of het echt iets voor je is!

Onderwerpen die aan bod komen:
* hoe vergroot ik mijn bereik
* wat moet ik doen om beter om te gaan met spanning/onzekerheid
* improvisatie op muziek
* hoe krijg ik meer volume
* mantra zingen
* tekstbeleving
* hoe zorg ik dat mijn ademhaling goed is
* welke manier van performen past bij mij
* hoe zorg ik ervoor dat ik zuiver zing

Voor de duidelijkheid nog even: ik werk niet met bladmuziek!

INFORMEER HIER naar NIEUWE DATA!

Natuurlijk is er naast de lessen alle ruimte om je eigen tijd in te vullen….wandelen, zwemmen, waar je maar zin in hebt! 

ZeeVeld! Tussen duin en strand
Deze groepsaccommodatie is zeldzaam mooi gelegen in het buitengebied van Castricum. Wanneer je de deur uitloopt ben je al direct in de duinen en een klein stukje verder sta je al bij zee. Dit bijzondere vakantiehuis aan zee heeft maar liefst 13 slaapkamers en tot zeven verblijfsruimtes, van ruim tot intiem. Tijdens de retraite zijn er geen andere groepen aanwezig, zodat we ongestoord kunnen zingen!

Overnachten aan zee
In de nieuw aangebouwde slaapvleugel bevinden zich 13 slaapkamers en 27 bedden: zeven 2-, vier 1-, één 3- en één 6-persoonskamer(s), alle met wastafel en uitzicht op de prachtige groene omgeving. De bedden zijn eenpersoons, in de 6-persoonskamer staan twee eenpersoonsbedden – op de begane grond – en twee stapelbedden op een mezzanine. Er zijn vijf douches en zes wc’s, de meeste in de gang, één tweepersoonskamer heeft een eigen douche/wc-combi.

Het hele huis voor jezelf
Alle ruimtes staan exclusief tot je beschikking: een sfeervolle eetkamer; een van alle gemakken voorziene keuken; een ruime zitkamer met televisie; een verstilde leeskamer met houtkachel én een intieme tuinkamer. Heel bijzonder is de serre met subtropische planten en oude kerkklokken.

Een bijzondere groepsaccommodatie in de natuur
Op nog geen half uur rijden van Amsterdam bevind je je in een omgeving die bijna on-Hollands aanvoelt. De groepsaccommodatie maakt deel uit van een beschermd natuurgebied; het Noord-Hollands Duinreservaat. Dit natuurgebied is ongeveer 5.300 hectare groot en daarmee één van de grootste natuurgebieden van ons land. Bos, heide, weiland, duin en strand: je hebt het binnen handbereik.

zangvakantie schommel

Arrangement
* 14 tot 19 augustus
* privéles en alle workshops van Julie Scott
* 5 overnachtingen (elke deelnemer krijgt een eigen kamer!)
* dagelijks ontbijt, lunch en diner

AANBIEDING: reserveer voor 1 mei 2020 en ontvang 45 euro korting, betaal 840,-

Prijs all incl. overnachting 885,-

Aanmelden via info@juliescott.nl
Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd even bellen:
06 – 28122441 Julie Scott

 
Anderen zeiden over mijn lessen: 

FunLoving Spirit zangeres Julie Scott

De laatste tijd ben ik veel met één liedje opgetrokken. En met mijn vocal coach (hè wat klinkt dat heerlijk!) Julie Scott.
In haar training Zang en Stemexpressie ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan om meer stem geven aan wie ik ben. Een heldere klank te maken en geluid te geven aan wat er in mij leeft. Julie werkt fysiek en dat was precies waar ik naar op zoek was. Met veel humor. Wat een verademing!

Toch… gedurende de eerste weken verloor ik bijna al mijn enthousiasme door een innerlijk ‘trio van kritiek’: the Good, the Bad & the Ugly die hun opmars deden in de film ‘Ik ga ervoor!’: Om de songtekst uit mijn hoofd te leren, schreef ik het 10 keer op, van achter naar voren, vertaalde ik het van ’t Engels naar het Nederlands en zong ik het stuc zowat van het plafond.
Op het ‘moment suprême’ dat ik het lied zong voor de groep was ik de tekst weer voor het grootste deel vergeten. En de melodie ook. Wat een horror! Ik was niet de enige, gelukkig! Niet lullig bedoeld maar met 8 andere bijzondere heerlijk gekke mensen zingen is zalig relativerend, motiverend en ondersteunend.
Na de horror komt zonneschijn….
Halverwege de training voelde ik – na een fijn gesprek met Julie – weer mijn verlangen om te zingen. Dat het mij niet zo zeer gaat om het zingen, maar om helemaal te zijn wie ik ben samen met mijn liedje, de tekst te kunnen dromen omdat ik er energie en ‘gutsiness’ in heb gestoken, een groot verlangen heeeeel klein te maken zodat het reëel werd en haalbaar om het gewoon maar te zingen of het nou vals, te laag of te hoog was.

Met dank aan Julie en haar aanstekelijke wijze van lesgeven, haar bezielde passie voor voelend zingen en haar funloving Spirit! ? Daphne Smit

wat maak je mij gelukkig met de manier waarop jij les geeft! Het zijn niet alleen de klanken die de muziek maken maar ook het gevoel wat je erin stopt. Ik hoor het je zeggen! En met dat zelfde gevoel heb jij ons laten voelen. Voelen wat het is om te durven zingen. Een ieder op zijn of haar manier. Fantastisch!! Op naar de volgende cursus! Marjo Florentina Bours

2 maanden lang ging ik op donderdag met een hoofd vol werk en buik vol vlinders naar mijn vocal coach (jaja) Julie Scott. Wat een feest! Anderhalf uur geluid maken, lachen en iets met kutballonnetjes en bananen. En dan a capella je liedje zingen, niks anders om je aan vast te houden dan een groepje lieve mensen.
Bedankt lieve Julie dat je een plek creëert waarin het me is gelukt om beetje bij beetje meer van mezelf in een liedje te stoppen. Op naar de vervolgcursus?! <3 Corinne Meijers

Thank you Julie: amazing and wonderful woman ❤️ My vocal coach for the past 2 months. You took me to a higher level I never expected I had it. Thank you for your trust in me, believing in me. And I found myself; so deep within me the joy of being myself. To sing my song for the first time in front of others was pretty scary. I can tell you that, believe me…..I lost control over myself.
I had a tough conversation with myself: shall I continue or attend one lesson and find out if this was my thing or not. But I love singing so why this hesitation? But after a good talk with Julie and one private lesson which she offered me I took my chance again. And yeeyyyyy… now I can truly say that I”m so glad I went all the way and finish the course. Each of us showed the guts and sang their song. Thank you loving, beautiful and talented people for sharing it to one another. Love you all ❤️❤️❤️And it was so wonderful to see how we progressed. I so much enjoyed Julie’s lessons and the way she teaches. A milion thanks to her. And now I am Looking forward to a follow-up course.
Big hug and kiss ??Zandria

“Jouw zangles is echt een fijne manier om weer een stapje te zetten in het zoeken naar mogelijkheden van m’n stem. Dat uitgebreid losresoneren en daarna proberen in die modus te blijven terwijl je je lied doet, en samen zingen met anderen, luisteren naar anderen -en in de war raken met alle tonen-. Ik vind het een fijne formule en voel me bij jou altijd vrij en uitgedaagd om plezier te maken met m’n stem! ‘

“Ik wist niet dat ik me zo vrij kon voelen en zoveel geluid kon geven, ongelooflijk!!”

“Wat een heerlijke uitlaatklep, zeg!”

“Een geweldig avontuur, een belevenis waar je veel van opsteekt!”

“Ga door, helemaal top. Ongedwongen, professioneel, positief.”

“Grensverleggend. Er is niet veel gek. Contact maken is gemakkelijker dan je denkt. Zoek de
ruimte. Wees jezelf.”

“Veel energie en inspiratie.”