BUY  NEW ALBUM DEARYDEARY | LISTEN HERE ON SPOTIFY | Itunes 

..…Ik ken muziek als grote koppelaar die mensen van verschillende werelden bij elkaar brengt, als troostende soundtrack na een verloren relatie, als adrenalinepomp tijdens het sporten en als geheugensteun bij een dierbare herinnering. Voor mij als muzikant en maker is het de manier om mijn gevoelens en gedachten vorm te geven. Daar waar woorden tekort schieten, daar is muziek…..

De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott maakte in de jaren `90 furore met Mizpah, een experimentele folkrockband waarmee ze o.a. met Luka Bloom, The Levellers en 16 horsepower tourde en op festivals als Lowlands en SXSW optrad. Julie Scott staat bekend om haar theatrale, krachtige stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Jeff Buckley en PJ Harvey.

Na Mizpah verruilde Julie Arnhem voor Den Haag, richtte de eclectische rockband can-of-be op en schreef samen met soulmate en pianovirtuoos Roeland Drost voor verschillende muziektheatervoorstellingen. Ze reisde een jaar mee als zangeres van DASH!, het jazzensemble van Maarten Ornstein, componeerde samen met Britse Trance legende Solarstone een aantal nummers voor zijn laatste 2 albums en werkte samen met een groep van het gerenommeerde Residentie Orkest.

Vorig jaar brak er opeens een heel zware tijd aan voor de zangeres, ze kreeg erg last van tinnitus en heeft maandenlang gewerkt aan haar herstel. Ze gooide haar leven om en ging weer terug naar de bron, het schrijven van liedjes die ze vervolgens heeft opgenomen met Caspar Falke van Silvox Studio en waar een kleine groep bevriende muzikanten op te horen zijn uit bands als Kovacs en Fratsen.

Haar 2de solo album Dearydeary is dan ook heel persoonlijk en laat Julie horen op haar best; ze fluistert, bezweert en betovert, soms enkel door gitaar begeleid, dan weer met cello en hammond, gierende samples en weemoedige koortjes. Haar muziek is filmisch en ontroerend, haar teksten openhartig…sprookjes met ballen.

Op Dearydeary spelen een aantal bijzondere muzikanten mee:

Maaike Peterse – cello  (Kovacs, Kingfisher Sky), Roeland Drost- toetsen (Fratsen), Bart Lybeert – gitaar (Vuigtuig) en Vasilis Stefanopoulos contrabas, samples (Modelo62).

Bookingen:
info@juliescott.nl
www.facebook.com/juliescottmusic
https://soundcloud.com/juliescottsongs
www.juliescott.nl

NIEUWS: check het waanzinnig mooie project van de Duitse Sailing Conductors waar ik een bijdrage aan heb mogen leveren. Het nummer `Radiate`van Zuid Afrikaanse singer songwriter Jack Mantis waar ik backing vocals voor zong is vandaag internationaal uitgebracht. Door deze single aan te schaffen STEUN je het Dakota Access Pipeline donation fund dat zich inzet voor de mensen van Standing Rock.

met can_of_be