Een week zingen op een zonnig eiland!
In mei bied ik een ontspannen & inspirerende retraite die helemaal in het teken staat van jouw stem…. Je leert o.a. hoe je met meer diversiteit en kleur kunt zingen, zuiverder en vrijer klank maakt.
Er zijn dagelijks inspirerende en praktische groepslessen, workshops & privéles op een prachtlocatie in het zuiden van Kreta, direct aan het strand.
Naast de lessen is er meer dan genoeg tijd om de omgeving te verkennen, een hapje te eten bij een van de restaurantjes of om een duik te nemen in de zee.
De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

De locatie
We verblijven in vier prachtige villa’s met 14 bedden in 7 slaapkamers op een klein exclusief strand in Zuid-Kreta. Alle ruimtes op deze locatie staan exclusief tot je beschikking. Er is directe toegang via de privétrap naar het strand. Elke nieuwe villa is modern uitgerust met twee ruime slaapkamers, volledig uitgeruste keuken, woonkamer, badkamer, gratis smart tv en gratis wifi. Alle villa’s hebben een direct uitzicht op de zee, drie hebben een direct uitzicht op het strand.

De omgeving
In mei staat op Kreta alles in bloei en is er een rijkdom aan bloemen en begroeiing te zien. …fruit- en amandelbomen, granaatappels, brem, oleander en kastanjes. De weiden en velden zijn bedekt met klaprozen, anemonen, narcissen, cyclamen en wilde tulpen. Op de berghellingen groeien geurige kruiden als tijm, oregano, salie en munt. Daartussen staan witte, roze en violette goudrozen en orchideeën.
De temperatuur is gemiddeld zo`n 25 graden…lekker warm dus!

Voor wie is deze retraite geschikt?
– Als je geen zang-ervaring hebt en nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van je stem.
– Voor ervaren zangers en zangeressen op zoek naar meer verdieping in hun stem. Misschien heb je een technische zangopleiding afgerond, maar wil je weer meer met gevoel zingen.

Voor mensen die onbekend zijn met mijn manier van werken is er een intake gesprek, zodat we van tevoren kennis kunnen maken. Zo komen we erachter of het echt iets voor je is!
Je kunt vast op mijn website lezen hoe anderen mijn retraites hebben ervaren.

Onderwerpen die aan bod komen:
* hoe vergroot ik mijn bereik
* wat moet ik doen om beter om te gaan met spanning/onzekerheid
* improvisatie op muziek
* hoe krijg ik meer volume
* mantra zingen
* tekstbeleving
* hoe zorg ik dat mijn ademhaling goed is
* welke manier van performen past bij mij
* hoe zorg ik ervoor dat ik zuiver zing

Extra…
Voor wie wil is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een heerlijke wandelsessie met natuur- en lifecoach Peek Hijmans.

Arrangement
* 8 tot 13 mei 2010
* privéles en alle workshops van vocalcoach Julie Scott
* 5 overnachtingen in een luxe appartement direct aan zee

Bijdrage: € 785,-
NB vliegtickets zijn niet bij de prijs inbegrepen. We zullen je informatie geven waar en wanneer deze het beste kunnen worden gereserveerd!

Meer weten?
info@juliescott.nl
www.juliescott.nl

Anderen zeiden over mijn lessen:

FunLoving Spirit zangeres Julie Scott
De laatste tijd ben ik veel met één liedje opgetrokken. En met mijn vocal coach (hè wat klinkt dat heerlijk!) Julie Scott.
In haar training Zang en Stemexpressie ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan om meer stem geven aan wie ik ben. Een heldere klank te maken en geluid te geven aan wat er in mij leeft. Julie werkt fysiek en dat was precies waar ik naar op zoek was. Met veel humor. Wat een verademing!
Toch… gedurende de eerste weken verloor ik bijna al mijn enthousiasme door een innerlijk ‘trio van kritiek’: the Good, the Bad & the Ugly die hun opmars deden in de film ‘Ik ga ervoor!’: Om de songtekst uit mijn hoofd te leren, schreef ik het 10 keer op, van achter naar voren, vertaalde ik het van ’t Engels naar het Nederlands en zong ik het stuc zowat van het plafond.
Op het ‘moment suprême’ dat ik het lied zong voor de groep was ik de tekst weer voor het grootste deel vergeten. En de melodie ook. Wat een horror! Ik was niet de enige, gelukkig! Niet lullig bedoeld maar met 8 andere bijzondere heerlijk gekke mensen zingen is zalig relativerend, motiverend en ondersteunend.
Na de horror komt zonneschijn….
Halverwege de training voelde ik – na een fijn gesprek met Julie – weer mijn verlangen om te zingen. Dat het mij niet zo zeer gaat om het zingen, maar om helemaal te zijn wie ik ben samen met mijn liedje, de tekst te kunnen dromen omdat ik er energie en ‘gutsiness’ in heb gestoken, een groot verlangen heeeeel klein te maken zodat het reëel werd en haalbaar om het gewoon maar te zingen of het nou vals, te laag of te hoog was.
Met dank aan Julie en haar aanstekelijke wijze van lesgeven, haar bezielde passie voor voelend zingen en haar funloving Spirit! ? Daphne Smit

wat maak je mij gelukkig met de manier waarop jij les geeft! Het zijn niet alleen de klanken die de muziek maken maar ook het gevoel wat je erin stopt. Ik hoor het je zeggen! En met dat zelfde gevoel heb jij ons laten voelen. Voelen wat het is om te durven zingen. Een ieder op zijn of haar manier. Fantastisch!! Op naar de volgende cursus! Marjo Florentina Bours

2 maanden lang ging ik op donderdag met een hoofd vol werk en buik vol vlinders naar mijn vocal coach (jaja) Julie Scott. Wat een feest! Anderhalf uur geluid maken, lachen en iets met kutballonnetjes en bananen. En dan a capella je liedje zingen, niks anders om je aan vast te houden dan een groepje lieve mensen.
Bedankt lieve Julie dat je een plek creëert waarin het me is gelukt om beetje bij beetje meer van mezelf in een liedje te stoppen. Op naar de vervolgcursus?! ♥ Corinne Meijers

Thank you Julie: amazing and wonderful woman My vocal coach for the past 2 months. You took me to a higher level I never expected I had it. Thank you for your trust in me, believing in me. And I found myself; so deep within me the joy of being myself. To sing my song for the first time in front of others was pretty scary. I can tell you that, believe me…..I lost control over myself.
I had a tough conversation with myself: shall I continue or attend one lesson and find out if this was my thing or not. But I love singing so why this hesitation? But after a good talk with Julie and one private lesson which she offered me I took my chance again. And yeeyyyyy… now I can truly say that I”m so glad I went all the way and finish the course. Each of us showed the guts and sang their song. Thank you loving, beautiful and talented people for sharing it to one another. Love you all And it was so wonderful to see how we progressed. I so much enjoyed Julie’s lessons and the way she teaches. A milion thanks to her. And now I am Looking forward to a follow-up course.
Big hug and kiss!! Zandria

“Jouw zangles is echt een fijne manier om weer een stapje te zetten in het zoeken naar mogelijkheden van m’n stem. Dat uitgebreid losresoneren en daarna proberen in die modus te blijven terwijl je je lied doet, en samen zingen met anderen, luisteren naar anderen -en in de war raken met alle tonen-. Ik vind het een fijne formule en voel me bij jou altijd vrij en uitgedaagd om plezier te maken met m’n stem! ‘
“Ik wist niet dat ik me zo vrij kon voelen en zoveel geluid kon geven, ongelooflijk!!”
“Wat een heerlijke uitlaatklep, zeg!”
“Een geweldig avontuur, een belevenis waar je veel van opsteekt!”
“Ga door, helemaal top. Ongedwongen, professioneel, positief.”
“Grensverleggend. Er is niet veel gek. Contact maken is gemakkelijker dan je denkt. Zoek de
ruimte. Wees jezelf.”
“Veel energie en inspiratie.”