Schrijven & Drijven – 22 tot 26 augustus

Uitkijkend over het kabbelende water, terwijl de vogels overvliegen, een zacht briesje door je haren. Aan boord van het schip De Vrijbuiter ontstaan er ideeën, krijgen ze in alle rust vorm en wordt je uitgenodigd om te schrijven.

Van beginnende schrijver tot zeer ervaren: voor iedereen is deze reis leuk, leerzaam, begrijpelijk en inspirerend.
Je vaart mee op een bijzondere ontdekkingsreis, naar de kern van je eigen passie en bevlogenheid. Daar waar jouw verhalen zich nestelen.

De route:
We beginnen en eindigen in Veere.
Maandag vertrekken we vanuit Veere richting een eilandje, waar we kunnen zwemmen en waar paarden en herten zijn.
Op dinsdag is er een prachtige tocht over de Oosterschelde en overnachten we midden in het prachtige Hollandse landschap, in het riet bij De Heen.Op woensdag varen we door naar de Grevelingen om aan het vogeleiland Hompelvoet een stop te maken,
Donderdag gaan we richting het Veerse meer om daar aan een oude landbouwhaven de laatste avond te genieten!
Vrijdag ochtend komen we weer aan in Veere.

De workshops
Wat is jouw drijfveer? Wat wil je graag vertellen? Wat is je verhaal?
Soms komen de woorden niet, soms zijn het er juist te veel en kun je niet kiezen. Tijdens deze reis bied ik je technieken en tips!

Onderwerpen die tijdens het programma aan bod zullen komen:

Inspiratie: hoe inspireer je jezelf? Wat te doen bij het beruchte fenomeen writersblock?

Flow: in de staat van zijn geraken die ervoor zorgt dat jouw eigen schrijven je kan verrassen en er zo veel meer te ontdekken is dan je soms zou denken.

Kill your darlings: schrappen. Redigeren. Wat haal je weg en wat kan blijven staan? De kern van jou verhaal tevoorschijn laten komen vraagt soms om rigoureuze beslissingen en keuzes.
We gaan kijken naar een paar inspirerende korte filmfragmenten en lezingen, aan elkaar voordragen, spelen met verschillende schrijfvormen en stijlen.

Tussen de workshops is er tijd voor jezelf. Je kunt altijd even aankloppen voor wat persoonlijk advies over een stuk tekst waar je niet uitkomt.
Als we op een locatie zijn aangelegd, biedt life-coach Peek zijn inspirerende natuurwandelingen aan. Ook met hem kun je heerlijk sparren en je gedachten de ruimte geven.

Schrijfdocent Julie Scott
Ik schrijf verhalen, songteksten en gedichten. Sinds twee jaar ben ik vaste blogger bij het online magazine HoeVrouwenDenken en ik organiseer al meer dan vijftien jaar retraites die in het teken staan van creativiteit, expressie en zingeving.
Ik woon met veel plezier in Den Haag samen met Peek, hou enorm van lange reizen maken en  ben naast schrijfster professioneel muzikant, vocal coach en kunstenaar. www.juliescott.nl

Life coach Peek Hijmans
Tijdens mijn persoonlijke trajecten maak ik gebruik van allerlei elementen die in de uitgestrekte natuur aanwezig zijn. Vanuit ruimte en beweging onderzoeken en verbeelden we jouw levensvragen, zodat een nieuwe visie en ontwikkeling kan ontstaan.
Tijdens deze retraite zal ik zowel op individuele basis, als gezamenlijk wandelingen bieden. www.linkedin.com/in/peekhijmans

De Vrijbuiter
Kapitein Wiebe: Met ons schip Vrijbuiter varen wij een groene en creatieve koers. Wij willen genieten van het zeilen en de schoonheid van de natuur op het water. Daarnaast zetten wij ons schip in om te verbinden, gezelligheid te bieden en om samen op een creatieve manier tot duurzame oplossingen te komen.

Arrangement:
Aankomst 22 augustus, vertrek 26 augustus
Vier dagen op een prachtig zeilschip, omringd met adembenemende natuur
Vier dagen workshops van twee docenten
Vier overnachtingen in een tweepersoons kajuit aan boord
Dagelijks een uitgebreide verzorgde maaltijd + lichte lunch (ontbijt maak je zelf, maar er wordt wel voor eten gezorgd wat je kunt pakken)

Bijdrage:  745,- p.p.
Groepsgrootte: max. 12

Reserveren of vragen stellen kan door even een mailtje te sturen: info@juliescott.nl