Data volgen binnenkort!

spanje1

Een week zingen in het zuiden van Spanje!
Bij het prachtige stuwmeer aan de voet van Zahara de la Sierra in Andalusië…
Als het in Nederland koud en donker is kom jij lekker in de warmte een week genieten en alles leren over je stem…terwijl er heerlijk voor je wordt gekookt..lange wandelingen door de prachtige natuur, op de achtergrond flamencomuziek van de artiesten uit het dorp…kampvuur met de heerlijkste wijn, goeie gesprekken en alle tijd en rust om te genieten van de inspirerende lessen…

Natuurlijk gaan we op zo`n mooie locatie uitstapjes maken…een Flamenco-avond, middagje zee…Daarnaast is er voor wie wil de mogelijkheid om deel te nemen aan een heerlijke wandelsessie met natuurcoach Peek Hijmans.

Arrangement:

  • 6 overnachtingen 27 okt aankomst, vertrek 1 nov 
  • 6 x 3 maaltijden per dag
  • alle lessen en workshops
  • extra aanbod: wandelsessie met natuurcoach Peek Hijmans
  • Bijdrage: 975,-

NB vliegtickets zijn niet meegerekend. Wij kunnen wel adviseren, Transavia is een goede vliegmaatschappij: rechtstreeks op Sevilla iedere dag. Je kunt dan kiezen om met de bus maar de locatie te komen of met een huurauto.

Aanmelden: info@juliescott.nl

Voor wie is deze retraite geschikt?
Als je geen ervaring hebt en nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van je stem.
Voor ervaren zangers en zangeressen op zoek naar  meer verdieping in hun stem. Misschien heb je een technische zangopleiding afgerond, maar wil je weer meer met gevoel zingen.
Voor mensen die onbekend zijn met mijn manier van werken is er een intake gesprek, zodat we van tevoren kennis kunnen maken. Zo komen we erachter of het echt iets voor je is!

Onderwerpen die aan bod komen:
* hoe vergroot ik mijn bereik
* wat moet ik doen om beter om te gaan met spanning/onzekerheid
* improvisatie op muziek
* hoe krijg ik meer volume
* mantra zingen
* tekstbeleving
* hoe zorg ik dat mijn ademhaling goed is
* welke manier van performen past bij mij
* hoe zorg ik ervoor dat ik zuiver zing

Voor de duidelijkheid nog even: ik werk niet met bladmuziek!

Andalusië
Het mooie, zwoele Andalusië, het land van de flamenco, olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug tussen twee continenten, Afrika en Europa, en is het punt waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Er zal gedurende de week alle tijd zijn om er even op uit te gaan en de omgeving te verkennen!

Finca Rienda Suelto

We verblijven op deze schitterende locatie…Het is een mega groot terrein met paarden en apart 6 mooie appartementen, zwembad en tuin met groot terras. De appartementen zijn geschikt voor 2 personen en 2 appartement bieden plaats aan drie personen. Bekijk hier de facebookpagina

Finca Rienda Suelto bevindt zich in de heuvels van Grazalema en kijkt uit over het Zahara meer…
De locatie beschikt over accommodatie met eigen kookgelegenheid en gratis WiFi. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar, handdoeken en beddengoed zijn aanwezig. Verder is Finca Rienda Suelto voorzien van een seizoensgebonden openluchtbad, en kun je er paardrijden, fietsen en kanoën.

Anderen zeiden over mijn lessen: 

FunLoving Spirit zangeres Julie Scott

De laatste tijd ben ik veel met één liedje opgetrokken. En met mijn vocal coach (hè wat klinkt dat heerlijk!) Julie Scott.
In haar training Zang en Stemexpressie ben ik de uitdaging met mijzelf aangegaan om meer stem geven aan wie ik ben. Een heldere klank te maken en geluid te geven aan wat er in mij leeft. Julie werkt fysiek en dat was precies waar ik naar op zoek was. Met veel humor. Wat een verademing!

Toch… gedurende de eerste weken verloor ik bijna al mijn enthousiasme door een innerlijk ‘trio van kritiek’: the Good, the Bad & the Ugly die hun opmars deden in de film ‘Ik ga ervoor!’: Om de songtekst uit mijn hoofd te leren, schreef ik het 10 keer op, van achter naar voren, vertaalde ik het van ’t Engels naar het Nederlands en zong ik het stuc zowat van het plafond.
Op het ‘moment suprême’ dat ik het lied zong voor de groep was ik de tekst weer voor het grootste deel vergeten. En de melodie ook. Wat een horror! Ik was niet de enige, gelukkig! Niet lullig bedoeld maar met 8 andere bijzondere heerlijk gekke mensen zingen is zalig relativerend, motiverend en ondersteunend.
Na de horror komt zonneschijn….
Halverwege de training voelde ik – na een fijn gesprek met Julie – weer mijn verlangen om te zingen. Dat het mij niet zo zeer gaat om het zingen, maar om helemaal te zijn wie ik ben samen met mijn liedje, de tekst te kunnen dromen omdat ik er energie en ‘gutsiness’ in heb gestoken, een groot verlangen heeeeel klein te maken zodat het reëel werd en haalbaar om het gewoon maar te zingen of het nou vals, te laag of te hoog was.

Met dank aan Julie en haar aanstekelijke wijze van lesgeven, haar bezielde passie voor voelend zingen en haar funloving Spirit! ? Daphne Smit

wat maak je mij gelukkig met de manier waarop jij les geeft! Het zijn niet alleen de klanken die de muziek maken maar ook het gevoel wat je erin stopt. Ik hoor het je zeggen! En met dat zelfde gevoel heb jij ons laten voelen. Voelen wat het is om te durven zingen. Een ieder op zijn of haar manier. Fantastisch!! Op naar de volgende cursus! Marjo Florentina Bours

2 maanden lang ging ik op donderdag met een hoofd vol werk en buik vol vlinders naar mijn vocal coach (jaja) Julie Scott. Wat een feest! Anderhalf uur geluid maken, lachen en iets met kutballonnetjes en bananen. En dan a capella je liedje zingen, niks anders om je aan vast te houden dan een groepje lieve mensen.
Bedankt lieve Julie dat je een plek creëert waarin het me is gelukt om beetje bij beetje meer van mezelf in een liedje te stoppen. Op naar de vervolgcursus?! <3 Corinne Meijers

Thank you Julie: amazing and wonderful woman  My vocal coach for the past 2 months. You took me to a higher level I never expected I had it. Thank you for your trust in me, believing in me. And I found myself; so deep within me the joy of being myself. To sing my song for the first time in front of others was pretty scary. I can tell you that, believe me…..I lost control over myself.
I had a tough conversation with myself: shall I continue or attend one lesson and find out if this was my thing or not. But I love singing so why this hesitation? But after a good talk with Julie and one private lesson which she offered me I took my chance again. And yeeyyyyy… now I can truly say that I”m so glad I went all the way and finish the course. Each of us showed the guts and sang their song. Thank you loving, beautiful and talented people for sharing it to one another. Love you all And it was so wonderful to see how we progressed. I so much enjoyed Julie’s lessons and the way she teaches. A milion thanks to her. And now I am Looking forward to a follow-up course.
Big hug and kiss ??Zandria

“Jouw zangles is echt een fijne manier om weer een stapje te zetten in het zoeken naar mogelijkheden van m’n stem. Dat uitgebreid losresoneren en daarna proberen in die modus te blijven terwijl je je lied doet, en samen zingen met anderen, luisteren naar anderen -en in de war raken met alle tonen-. Ik vind het een fijne formule en voel me bij jou altijd vrij en uitgedaagd om plezier te maken met m’n stem! ‘

“Ik wist niet dat ik me zo vrij kon voelen en zoveel geluid kon geven, ongelooflijk!!”

“Wat een heerlijke uitlaatklep, zeg!”

“Een geweldig avontuur, een belevenis waar je veel van opsteekt!”

“Ga door, helemaal top. Ongedwongen, professioneel, positief.”

“Grensverleggend. Er is niet veel gek. Contact maken is gemakkelijker dan je denkt. Zoek de
ruimte. Wees jezelf.”

“Veel energie en inspiratie.”