NOG EEN PLEK BESCHIKBAAR! Kijk ook op mijn website voor meer data, zoals de herfstretraite van 23 tm 25 oktober

‘Het is genieten, ontspannen en lol maken. Ik kijk uit naar iedere les.’ Anita Draaijer

Voor iedereen die zin heeft om er even helemaal uit te zijn en ook nog iets heel bijzonders te ervaren. We verblijven bij Zeeveld , een ruim opgezette locatie in een uitgestrekt natuurgebied.
Chefkok Elise Calkoen zorgt voor alle maaltijden, elke deelnemer krijgt een privékamer en natuurlijk geniet je van een tot de verbeelding sprekend programma.

Neem een week de tijd voor jezelf….Tijdens deze retraite draait alles om ontspanning, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk heerlijk genieten van alle ruimte & de natuur.

‘Ongemerkt ga je door je blokkades heen en merk je dat je meer kunt dan verwacht.’ Sonja van Eif

Ik bied een week met inspirerende workshops, introspectief en expressief. Heb je bijvoorbeeld altijd al beter willen schrijven? Meer willen kunnen met je stem? Jouw eigen creativiteit willen aanboren en daar in je dagelijkse leven vorm aan geven? Meer lef, losgaan zonder gene?
Dan is deze retraite op je lijf geschreven.

Je krijgt naast de groepslessen ook 2 individuele sessies.

Zeeveld is vanwege de hoeveelheid ruimte en indeling perfect geschikt voor deze retraite. Zo kunnen we afstand bewaren, maar toch gezellig samen zijn!

Veelzijdig programma
Elke dag is er een afwisselend programma, waarin je wordt uitgedaagd om alle facetten van jezelf hernieuwd vorm te geven.. Vanuit ontspanning en lichtheid zul je vertrouwd raken met technieken op het gebied van stemgebruik, zang, schrijven, visualiseren en mediteren .
Ik werk zowel fysiek, expressief en dynamisch, als meditatief en rustgevend. Lees hier meer reacties van vorige deelnemers. Reserveer

‘Julie weet als docent een heerlijk warme, veilige sfeer neer te zetten waarbij niets gek is, en alles kan.’ Felicia Groenendijk

…Voor wie is deze retraite geschikt?
Als je geen ervaring hebt en nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van jouw persoonlijke creativiteit.
Als je ervaren bent en op zoek bent naar meer verdieping, misschien wil je helemaal het roer omgooien of vanuit rust aan de slag met een nieuw plan?


…NB. Voor mensen die onbekend zijn met mijn manier van werken is er een intake gesprek, zodat we van tevoren kennis kunnen maken. Zo komen we erachter of het echt iets voor je is!

Onderwerpen die aan bod komen:
* hoe inspireer ik mezelf
* hoe kom ik in een creatieve flow
* wat moet ik doen om beter om te gaan met spanning/onzekerheid
* improvisatie op muziek
* hoe krijg ik meer volume met mijn stem
* mantra zingen
* tekstbeleving
* hoe zorg ik dat mijn ademhaling goed is
* welke manier van performen past bij mij
* hoe zorg ik ervoor dat ik zuiver zing

Mijn ervaring is dat mensen ontzettend snel leren tijdens een retraiteweek, omdat er alle ruimte is om los te gaan, er met aandacht gewerkt wordt en er ruimte is om vanuit ontspanning te experimenteren.

‘Dit was mijn derde retraite. En wederom een magische reis.’ Paulien Schaap

De docent: Julie Scott
Al meer dan 15 jaar help ik mensen hun creativiteit ontdekken en ware stemgeluid te vinden. Ik deel de kennis die ik heb opgedaan als professioneel zangeres, kunstenares & performer en dat van mijn studies, o.a. Beeldende Kunst KABK Den Haag en Artez Arnhem, stemexpressie (Primitive Voice) bij de Franse specialist Jean Rene Toussaint. Ik leer je in contact komen met je eigen bevlogenheid, toegeven aan overgave, passie en plezier, hetgeen zal leiden tot nieuwe, soms heel verrassende inzichten en mogelijkheden.

Culinaire verwennerij
Chefkok Elise Calkoen kookt met heel haar hart en ziel…deelnemers zijn altijd unaniem enthousiast over haar en gelukkig is ze er weer bij!
Elise zal dagelijks uitgebreid en gezond koken voor de groep, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met eventuele voedsel-allergieën.

De locatie
ZeeVeld ligt in een prachtig natuurgebied aan de kust bij Castricum. Hier is ruimte voor de groep om helemaal lost te gaan, als ook introspectief te werken. Alle deelnemer bied ik de luxe van een eigen kamer, zodat je je altijd even terug kunt trekken uit de groep.

Leren terwijl je in de watten wordt gelegd…
Natuurlijk is er naast de lessen alle ruimte om je eigen tijd in te vullen. Je kunt lekker gaan wandelen, zwemmen, waar je maar zin in hebt! Hoe fijn is het om even echt de tijd te hebben om je neus achterna te gaan, los van de alledaagse stress.
.

Natuurlijk is er naast de lessen alle ruimte om je eigen tijd in te vullen….wandelen, zwemmen, waar je maar zin in hebt! 

ZeeVeld! Tussen duin en strand
Deze groepsaccommodatie is zeldzaam mooi gelegen in het buitengebied van Castricum. Wanneer je de deur uitloopt ben je al direct in de duinen en een klein stukje verder sta je al bij zee. Dit bijzondere vakantiehuis aan zee heeft maar liefst 13 slaapkamers en tot zeven verblijfsruimtes, van ruim tot intiem. Tijdens de retraite zijn er geen andere groepen aanwezig, zodat we ongestoord onze gang kunnen gaan!

Overnachten aan zee
In de nieuw aangebouwde slaapvleugel bevinden zich 13 slaapkamers en 27 bedden: zeven 2-, vier 1-, één 3- en één 6-persoonskamer(s), alle met wastafel en uitzicht op de prachtige groene omgeving. De bedden zijn eenpersoons, in de 6-persoonskamer staan twee eenpersoonsbedden – op de begane grond – en twee stapelbedden op een mezzanine. Er zijn vijf douches en zes wc’s, de meeste in de gang, één tweepersoonskamer heeft een eigen douche/wc-combi.

Het hele huis voor jezelf
Alle ruimtes staan exclusief tot je beschikking: een sfeervolle eetkamer; een van alle gemakken voorziene keuken; een ruime zitkamer met televisie; een verstilde leeskamer met houtkachel én een intieme tuinkamer. Heel bijzonder is de serre met subtropische planten en oude kerkklokken.

Een bijzondere groepsaccommodatie in de natuur
Op nog geen half uur rijden van Amsterdam bevind je je in een omgeving die bijna on-Hollands aanvoelt. De groepsaccommodatie maakt deel uit van een beschermd natuurgebied; het Noord-Hollands Duinreservaat. Dit natuurgebied is ongeveer 5.300 hectare groot en daarmee één van de grootste natuurgebieden van ons land. Bos, heide, weiland, duin en strand: je hebt het binnen handbereik.

zangvakantie schommel

Arrangement
* 7 tot 12 augustus
* privéles en alle workshops van Julie Scott
* 5 overnachtingen (elke deelnemer krijgt een eigen kamer!)
* dagelijks ontbijt, lunch en diner

Prijs all incl. overnachting 885,-

Aanmelden via info@juliescott.nl
Voor vragen kun je natuurlijk ook altijd even bellen:
06 – 28122441 Julie Scott

 
Anderen zeiden over mijn lessen: 

Dit was mijn derde retraite. En wederom een magische reis. Magie kan ontstaan als er een aantal ingrediënten samenkomen. Voor mij zijn dit: Liefde, passie, verdieping, humor en loslaten. Dit alles op een prachtige locatie, waar met liefde aandacht wordt besteed aan elk detail.
En ja, jeetje, het eten…. Eten? Uh, smaakexplosies, gekleurde schilderijen, een reis door de zintuigen. Je moet het kunnen verwerken zoveel lekker en voedzaam eten! De energie werd letterlijk je lijf ingepompt. Elise Calkoen, ik raad haar aan!
Het zingen mensen! Het zingen………..
Iedere keer weer geniet ik van de mensen die je ergens doorheen ziet breken en als mooie bloemen opengaan. Julie verstaat de kunst om op de juiste momenten met een bevlogen en liefdevolle intentie muurtjes af te breken en de onaangepastheid en wildheid aan te wakkeren bij mensen. Hoe ze dat doet? Soms zijn we losgeslagen apen in de dierentuin, monniken, grondbloemen, bijen, muggen of engelenkoren. Wil jij jouw eigen ongepolijste stem ontdekken, ben je niet bang om de ballen uit je broek te lachen en nieuwe vriendschappen te maken? Go for it! Ook de workshops zijn een feestje bij Julie. Paulien Schaap

Behoorlijk uitgeblust, ging ik naar de creatieve zomerretraite, begeleid door Julie.
Had behoefte aan rust, fijne mensen ontmoeten, zingen en in de natuur zijn.
Dat was er allemaal in de mooie duinboerderij bij Zeeveld.
Ook nog 3 keer per dag boeiend, gezond en heerlijk eten, waarbij ik leerde proeven
de verschillende smaaksensaties en hoe fit je je voelt door minder brood te eten,
liefdevol verzorgd door topkok Elise.
Van alles waar je mee bezig kon zijn, ging mijn aandacht vooral naar het maken van een moad-board,
mede door de suggestie van Julie, dat het onderwerp b. v over je levensreis zou kunnen gaan.
Er waren volop mooie afbeeldingen en inspirerende teksten aanwezig.
Raakte in een flow en vond steeds weer, wat ik nodig had en merkte dat ik hier energie van kreeg.
De groep, waarvan ik de oudste was, voelde veilig, warm en vrij, ik kon heerlijk mijn gangetje gaan.
Heb door het bezig zijn met mijn moad-board over mijn levensreis, waarin heftige dingen hebben
plaatsgevonden, een verwerking waargenomen, die anders was als voorheen en helend voelt.
Dit merkte ik vooral tijdens de presentatie, voelde het meeleven, de aandacht van onze groep en de zorgvuldigheid
van de begeleiding van Julie.
 Voel me erkend en dankbaar en bewaar deze week in mijn hart! Ineke Vonk

Het is genieten, ontspannen en lolmaken. Ik kijk uit naar iedere les. Anita Draaijer

Wow, wat een bijzonder retraite (’19) was dit!!! Julie breekt heilige huisjes van perfectie op een speelse en krachtige manier af. Geweldig bevrijdende oefeningen met je lijf en je stem ondersteunen dit om jezelf vrij te maken, vrij te voelen, jezelf te zijn en te laten zien. Zo heerlijk!!! En ondertussen ontstaat er een superfijne groep waarin we elkaar hele bijzondere dingen hebben laten horen en zin. Ieder op z’n/haar eigen manier. Dank Julie, voor wie je bent en wat je uitdraagt, zowel als begeleider als als de mens en zangeres die je bent. Ik heb enorme stappen gezet. Nynke Rinzema

De retraite! Op een fijne locatie in een ontspannen sfeer werken aan stemexpressie en zang. Ongemerkt ga je door je blokkades heen en merk je dat je meer kunt dan verwacht. Daarnaast is er ook ruimte voor rust, gezelligheid en heerlijk eten. Het is echt fijn! Sonja van Eif

in mijn omgeving was men heel benieuwd naar mijn ervaringen met de zangretraite (2019). maar hoe leg je uit wat een achtbaan is aan iemand die daar nog nooit in heeft gezeten? is het veilig? absoluut. word je heen en weer geslingerd? best wel. is het eng? niet per se, maar het kan wel spannend zijn omdat je soms voor het eerst bepaalde dingen doet of meemaakt. ga je over de kop? alleen als je daar aan toe bent, er is ook een achtbaan die niet over de kop gaat. vond je het leuk? JAAAAAAA. dit alles in een prachtige omgeving met gruwelijk lekker eten. wat reacties van de thuisblijvers: ook mijn spreekstem is luider geworden en vrienden hebben mij nog nooit zo relaxed gezien. dus. Anthony Verschoor

Julie weet als docent een heerlijk warme, veilige sfeer neer te zetten waarbij niets gek is, en alles kan. Door de oefeningen die worden aangeboden verleg je je grenzen, en ben je ongemerkt veel technischer bezig dan van tevoren gedacht. De cursus stemexpressie is voor iedereen een echte aanrader, zowel voor gevorderden, voor beginners, maar vooral ook voor mensen die het dood-eng vinden om met hun stem bezig te zijn, maar stiekem van die angst af willen (zoals ik). Kortom, love it! Felicia Groenendijk

Julie heeft me meer van zingen en zang in het algemeen laten zien & horen, met een fijne mix van ademhaling oefenen, je eigen inspiratie stimuleren, je eigen stem meer prettig leren vinden (ik ben er nog niet), mijn bereik is opgerekt, en ook technische aspecten komen aan bod, overigens in inspirerende locaties. Daarnaast is Julie gewoon grappig, anders, kleurrijk. Ik kom in mijn dagelijkse leven weinig mensen zoals zij tegen, dus de nieuwigheid en onbekendheid met hoe zij zingen leert was voor mij een verademing. Hier kan ik weer een tijdje op teren… Dank je, Julie! Victor Bax

Dankzij Julie Scott heb ik het plezier in het zingen terug gevonden. Uitgaan van je eigen stemgeluid en daar alles uithalen. Dat maakt zingen leuk! Tink Moonen-de Graaf Stoffers

wat maak je mij gelukkig met de manier waarop jij les geeft! Het zijn niet alleen de klanken die de muziek maken maar ook het gevoel wat je erin stopt. Ik hoor het je zeggen! En met dat zelfde gevoel heb jij ons laten voelen. Voelen wat het is om te durven zingen. Een ieder op zijn of haar manier. Fantastisch!! Op naar de volgende cursus! Marjo Florentina Bours

Zangles? Singing Lessons? Wat Julie mij leert overspoelt mijn hele lijf, mijn hart, mijn zijn! En dan mag ik nog zingen ook! Zingen zoals ik zelf kan zingen….dat is wat Julie me leert! Oprecht, Open en Onvermijdelijk laat ze me zien wat er van binnenuit kan komen. En daar ben ik zo blij en rijk van geworden! Het was een hele mooie week op Zeeveld Castricum dit jaar 2018. En dat was al de derde keer voor mij…. THANKS!  Monica Broekmans

Dat je op een heerlijke zangretraite  bent met @Juliescott, je de hele ochtend rond hebt gelopen als je alter ego (André Hazes, de dictator, de monnik, tovenares / technische stemoefeningen eigen maken?) en dan aan mag schuiven bij een overheerlijke lunch.
De manier waarop Julie les geeft is heel bevrijdend, speels en met veel liefde en rust. Ik heb genoten Jopke Hergaarden

2 maanden lang ging ik op donderdag met een hoofd vol werk en buik vol vlinders naar mijn vocal coach (jaja) Julie Scott. Wat een feest! Anderhalf uur geluid maken, lachen en iets met kutballonnetjes en bananen. En dan a capella je liedje zingen, niks anders om je aan vast te houden dan een groepje lieve mensen.
Bedankt lieve Julie dat je een plek creëert waarin het me is gelukt om beetje bij beetje meer van mezelf in een liedje te stoppen. Op naar de vervolgcursus?! Corinne Meijers

“Jouw zangles is echt een fijne manier om weer een stapje te zetten in het zoeken naar mogelijkheden van m’n stem. Dat uitgebreid losresoneren en daarna proberen in die modus te blijven terwijl je je lied doet, en samen zingen met anderen, luisteren naar anderen -en in de war raken met alle tonen-. Ik vind het een fijne formule en voel me bij jou altijd vrij en uitgedaagd om plezier te maken met m’n stem! ‘

“Ik wist niet dat ik me zo vrij kon voelen en zoveel geluid kon geven, ongelooflijk!!”

“Wat een heerlijke uitlaatklep, zeg!”

“Een geweldig avontuur, een belevenis waar je veel van opsteekt!”

“Ga door, helemaal top. Ongedwongen, professioneel, positief.”

“Grensverleggend. Er is niet veel gek. Contact maken is gemakkelijker dan je denkt. Zoek de
ruimte. Wees jezelf.”

“Veel energie en inspiratie.”